Son yazılar

30 Eylül 2017 Cumartesi

Teen Wolf: Başında Kavak Yelleri Esen Ergen Kurt>> Dizi Eleştirisi


Bu seriyi bitireceğimiz günler gelecek miydi? Kocaman 6 sezonuyla bir şekilde sonlandı Teen Wolf.

İlk sezonlarda avcılar-kurt adamlar sorununu işlerken ergenlik sorunlarına da el atıyorduk. Şikayetçi değildik. Belki de onların sorunları bizimde sorunumuz diyorduk ta ki aslında onlar kadar özgür olmadığımız gerçeğine dan diye çarpana kadar. Evet evet, bu noktada nasıl bir okul, nasıl öğretmenler bunlar nasıl devamlı oynaş kişneş(annemin lafıdır😆) oluyorlar len diye isyan ettiğin dizidir.

İlk Sezon Posteri

Neyse bunları hayal ürünü diye nitelendirdik, devam ettik. Yani en azından ben öyle yaptım :D Şimdilik size finaline ve genel olarak bir eleştiri yapacağım.



Konusunu tahmin edebileceğiniz üzere ergen bir çocuk kankasıyla ormanda gece dolaşırkene(ormanda gece dolaşılmaz ama işte yabancılar karanlıkta diğer odalara ışık yakmadan gidebildikleri gibi ormana da geceleyin gidiyorlar :D ) alfa kurt adam tarafından ısırılır. Tabii hemen ertesi günü bayağı güçlü çevik atik...bunların hepsi aynı anlamda olabilir idare edin. Ergen kurt adamın ve arkadaşlarının yaşadıkları zorlukları izliyoruz. Aslında bana sorsanız karanlık yüzü ve doğaüstü yönü olmadan tam bir One Tree Hill, The O.C, Gossip Girls ve daha nicesinin benzer gençlik dizisi tarzındaydı. Hatta az zorlayalım.. Kavak Kurt Yelleri :D Yani baş oğlan sevgili buldu, sevgilisi ve ailesi sorunluydu vs klişe gibi gelse de oldukça iyi kıvırdıklarını ilk sezonların çok eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Yoksa 6 sezonu babalarının hayrına izlemedik :)


Herkesin kankası, sevgilisi Stiles aynı zamanda başrol kurtadam çocuğumuz Scott'ın kankasını çok sevdik. Çünkü olaylara tepkisi, bizim izlerken verdiğimiz tepkilere benziyordu. Olayları korkuyla karışık dalgaya alması, saflığı, bilgiçliğiyle Stiles'ı Teen Wolf izleyicisi sahiplendi. Hatta karşılıksız aşkına kavuşsun diye anketler imzalar toplamış bir fandom sevgisinden bahsediyoruz.

Sizce bu sevgi bir rastlantı mı? Stiles'ı canlandıran Dylan O'Brien, ilk Scott seçmelerine gitmiş ama Stiles'ın repliklerinin ve ruh halinin sevimliliği yüzünden o rol için seçmelere girmiş. Seçmelere girmiş diyorum ama bizimkisi sadece youtube videolarının izleme linklerini bırakmış :D Bence dünyanın en akıllıca hareketini yapmış.



Dizide son sezonda yokluğu o kadar belli oluyordu ki... ayrılmamıştı diziden ama onu her bölümde görmek istiyordu seyirci. Çünkü Scott ve Stiles bir elmanın iki yarısı, Zeki ve Metin'i gibiydiler. Zaten bundandır ki son sezon tam bir hayal kırıklığıydı. Artık kim geri gelecek diye izliyor, o ölmüş bu satılmış, bu kim diye sorgulamıyorduk. Zaten reytingler de yandı gülüm keten helva tarzında ilerliyordu. En azından Scott ve Stiles'ı canlandıran oyuncular gerçek hayatta da çok iyi arkadaşlar.



Birkaç sezonun en büyük sorunu kimilerine göre Scott'ın güçsüzlüğüydü...Ben böyle diyenlere gülüyorum. Olum bu adam bip spoiler ona göre okuyun.




True alfa değil mi? Ne demek True Alfa? Kimseyi öldürmeyen, gücünü sadece masumları korumak adına kullanabilen biri değil miydi? True alfa gücü demek sadece çevresindekileri koruyan kollayabilen bir formdaydı. Daha fazlasını istemek... Scott için alfalığını yok ederdi. Bu yüzden dayak yiyordu :D True Alfa kendini değil çevresindekileri sürüsünü güçlendiren bir alfaydı. Kendisini değil.

Scott'a da laf söylettirmem..Adam Alacakaranlık serisinin kur tadam Jacob'ı olacakken Teen Wolf'un ergen kurt adamı olmuş. Dizi dizi değil sanki şanslılar ülkesi.


Dizide devamlılık hatası var mıydı? Her dizide olduğu kadar. Özellikle karakter sürekliliği komediydi :D Örnek verelim. Kurt adam makyajının 4.5 saat sürdüğünü kabullensekte...Bazı bölümlerde makyajlarda yüz kısmı sık sık değişiyordu. Sıkı bir izleyici fark edebilir. Sırf bu yüzden oscar kaçtı :P  Şaka bir yana sadece bu değil.


Oyuncu seçimleri de çok absürttü. Peter'ın gençliğini canlandıran oyuncu 1.85 cm, fakat Peter'ın asıl oyuncusu 1.77 cm. Evet anladığınız üzere Peter ya yaşlandıkça boyu çekti. Ya da evdeki yangından asdfg neyse ya anlıyorsunuz :D


Şaka bir yana 6 yıl devam et ama vampirleri dahil etmeyin diziye. :D En avantajlı yanı buydu sanırım. Vampir furyasına girmedikleri için tüm fandom erik dalı ruh halindeydi. Hatta 2.sezonda vampir ögesi ekleyelim demişler de biri olmaz demiş. Allah razı olsun diyoruz. Ve devam ediyoruz :)



Dizide son yılların en çok kullanılan itemi eşcinsellik de mevcut. Ben bu konulara hep uzak kalırım ama tek şikayetçi olduğum şey len öyle yakışıklı çocukların cinsel tercihleri farklı ki bu da mı gol be diye vahlanıyorsun :) Şaka bir yana dizilerde fazla yer edinmesini sakıncalı buluyorum.Küçük yaş grubu izliyor bu içerikleri. İnsanlarda kimlik karmaşasının oluştuğu bir dönem. Sakıncalı içerikler bunlar. Neden gencecik beyinlere aşılamaya çalıştıklarını anlamıyorum. Fakat gerçek hayatta cinsel tercihi farklı arkadaşları ötelemeye çalışanlardan hoşlanmıyorum. Kimsenin kimseye bir zararı dokunmadıkça sorun yok diyorum. Çünkü herkes kendinden sorumlu. Ama dinimizde günah diyorsunuz. Biliyorum o da biliyor. Fakat Allah(c.c) beni, seni, onu kendi günahlarımız ve sevaplarımızla yargılayacak. Ne onunkini ben, ne benimkinin hesabını siz vereceksiniz. Tıpkı başörtü olayı gibi. İsteyen takar isteyen takmaz. Fakat başörtü takmayan için müslüman değil diyemeyiz değil mi? Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz. 🙄🙄 Unutmayın. Eşcinsellik ayrıca bir hormon rahatsızlığıdır. Bilmediğimiz ince konularda kırıcı konuşmamak gerekir. O yüzden bu konulara mesafeliyim demiştim. Allah herkesin yardımcısı olsun. ^^



Ahhh TEEN WOLF sonunda bitti. Daha fazla yazmak isterdim ama keşke yazabilsem çay içme vakti geldi 🙄🙄 Okuduğunuz için teşekkürler ^^



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasılsın? Mutlu musun bari?